NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Optimaliseer je woning in 2020

1 Minuten lezen

Aan je huis kan nog meer gebeuren dan je denkt. Als je eens kritisch naar je huis kijk, zijn er altijd dingen die verbeterd kunnen worden. Zonder veel geld uit te geven en tijd te besteden kan je kleine maatregelen toepassen aan je woning. Op deze manier bevorder je de schoonheid en veiligheid van je woning. In dit artikel geven we een paar handige tips.

Tips voor veiligheid

  • Koop meubels die gemaakt zijn zonder giftige stoffen. Check altijd of er certificaten op staan omtrent duurzaamheid. 
  • Zet tijdens het koken altijd de afzuigkap aan. Maakt niet uit wat je kookt of bakt, alles zorgt voor luchtvervuiling. 
  • Let op producten met triclosan en triclocarban als desinfecterende stof. Het is bekend dat deze stoffen schadelijk zijn. Deze stoffen kunnen zitten in shampoo, zeep, gezichtscreme, body lotion enzovoort. 

Tips voor gezondheid

  • Zorg voor een goede ventilatie in je woning. Een goede doorstroom van lucht zorgt voor een gezonder luchtklimaat in huis. Vergeet niet je ramen regelmatig open te zetten.
  • Haal meer groen in huis. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen in je huis goed is voor je gezondheid. Planten zuiveren de lucht en daarnaast zijn planten moeiteloos in te passen in elk interieur en geven ze meer kleur aan de woning.
  • Probeer je kelder zo droog mogelijk te houden. Door de vochtigheid in kelder komen er vaak schimmels. Een luchtontvochtiger kan dit probleem verhelpen.

Tips voor besparen

  • Controleer je woning op kieren en naden. Door deze dicht te maken , bevorder je de ventilatie in je huis.
  • Doe de was wanneer de hele wasmachine vol kan. Hierdoor bespaar je veel water.
  • Als laatste tip wil ik adviseren om de mogelijkheid van het aanschaffen van zonnepanelen eens goed te overwegen. Natuurlijk is dit een forse investering, maar dit is het wel waard op lange termijn. Je kan je investeringskosten na 10 jaar terugverdienen.

Ga er vandaag nog mee aan de slag en kijk eens heel kritisch naar je huis. Er zijn waarschijnlijk meer maatregelen te nemen dan je in eerste instantie dacht. Voor meer informatie en goede tips over je woning en nieuwe inspiratie voor je interieur kan je eens kijken op Interwonen.

Gerelateerde berichten
Huis

Frituur schoonmaken: een totale reiniging voor hygiëne

2 Minuten lezen
Frituren zijn de trots van menig keuken, maar regelmatig onderhoud is essentieel om de kwaliteit van de gerechten te waarborgen en de…
Huis

Duurzaam wonen is meer dan alleen het milieu helpen

1 Minuten lezen
Mensen worden zich steeds bewuster van de voordelen van duurzaam wonen. Niet voor niets zijn er al meer dan 12.000 energieneutrale woningen…
Huis

Onderhoud aan de buitenkant van het huis

2 Minuten lezen
Bij heel veel mensen kan het huis van de buitenkant wel wat onderhoud gebruiken. We snappen ook wel dat het onderhouden van…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

259 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *