NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Op jezelf wonen

2 Minuten lezen

Super spannende tijden breken aan. Verhuizen naar een woning voor jezelf is samen met het behalen van je rijbewijs een grote stap richting volwassenheid. Maar waar moet je op letten? Hoewel het de eerste keer is dat je zelfstandig de verhuizing regelt, komen er nog een aantal zaken aan te pas. Je hoeft ditmaal geen rekening te houden met het opzeggen van je huurcontract of de verkoop van je koophuis. Dat scheelt al een hoop. Waar er wel rekening mee moet worden gehouden is het betalen van borg, de verhuizing op zichzelf, het doorgeven van gegevens van je nieuwe adresgegevens, het afsluiten van een huur/koop- en energiecontract en eventuele verzekeringen. Het verschilt echter per situatie en geen enkele verhuizing loopt exact hetzelfde. Vaak gaat het verhuizen samen met een flinke lading aan stress waardoor je kunt overwegen om een professionele verhuisbedrijf in te huren zodat jij je aandacht kunt richten op belangrijkere zaken.

Direct een woning kopen

Tegenwoordig is het steeds lastiger om een woning te kopen, maar hoe komt dat eigenlijk? Op dit moment is het zeer interessant om een hypotheek af te sluiten wegens de recordhoogte van de hypotheekrenteaftrek. De hypotheekrenteaftrek is momenteel erg laag waardoor de maandelijkse lasten lager komen te liggen, echter komt dit door een reden. Dit is gedaan om de verkoop op huizen te bemoedigen. Het is momenteel extreem lastig om een woning te bemachtigen. Er is krapte ontstaan op de huizenmarkt en er is meer vraag dan aanbod. Wegens de stikstof-, PFAS- en covid-19 crisis heeft de bouwsector zware klappen te verduren. De bouw is afhankelijk van leveranciers wegens materialen en covid-19 heeft veel bedrijven over heel europa stilgelegd. Als één leverancier zijn spullen niet levert kan de bouw niet verder met volgende fases in het traject. Dit stukje projectmanagement zal daarom voor veel bouwprofessionals ongekende uitdagingen zijn. Het kopen van een huis is momenteel vrij prijzig, maar voor degene die iets minder willen besteden en akkoord gaan met de bijbehorende voorwaardes kan de focus worden gelegd op het kopen van een appartement. Een appartment is een onderdeel van een appartementencomplex, vaak in de vorm van een flatgebouw. Een appartement is over het algemeen kleiner dan een woning en meer geschikt voor bejaarden dan voor kinderen. Ook krijg je te maken met een VvE beheer. Voor eventuele verbouwingen aan gemeenschappelijk eigendom zoals het plaatsen van zonnepanelen, verwarming of aanpassingen aan de kozijnen moet er toestemming worden gevraagd aan de VvE. Bij een eigen woning moet er alleen bij de gemeente een vergunning worden verleend, maar verder is het je eigen bezit en kun je ermee doen wat je wilt. Bedenk goed wat je langetermijndoelen zijn bij de overweging tussen een huis en een appartement.

Spaar voldoende geld voor je uitzet

Hoewel je een verhuizing volledig zelf kunt uitvoeren, zit er een prijskaartje aan verbonden. Je vaste lasten zullen stijgen door onder andere huur, energie en afvalverwerkingskosten. Spaar daarom van te voren voldoende zodat je dergelijke huishoudapparaten kunt bemachtigen. Tijdens het verblijf in je nieuwe woning is het belangrijk om niet alleen te besparen op de variabele lasten, maar ook de vaste lasten. Vergelijk diverse energiemaatschappijen met elkaar en bekijk eens de mogelijkheden binnen duurzame energie.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Budget Verhuisservice helpt met spullen inpakken bij de verhuizing

1 Minuten lezen
Gaat u binnenkort verhuizen maar heeft u geen familie of kennissen die u kunnen helpen met deze enorme klus in huis? Geen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

145 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *