NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Met deze tips kun jij beter gaan slapen

2 Minuten lezen
bed beter slapen

Wil je de volgende dag goed presteren, dan kun je maar beter zorgen voor een goede nachtrust. Veel mensen in Nederland slapen echter slecht, want ze nemen de stress en de dagelijkse problemen mee naar hun slaapkamer. Dus echt tot rust komen doen ze niet. Slaap jij ook moeilijk? Dan is deze blog wat voor jou, want in deze blog ga ik je enkele handige tips geven om beter te kunnen slapen. Zoals het slapen op een boxspring Gustavo.

Je schoonheidsslaapje is belangrijk

Je lichaam en je hersenen hebben slaap nodig om te kunnen herstellen en de volgende dag weer goed te kunnen functioneren. Zelf geef ik altijd veel prioriteit aan mijn nachtrust. Ik hou me aan strakke slaaptijden, zodat ik de kans heb om genoeg uren te slapen. Om elf uur gaat bij mij het licht uit, niet altijd leuk, maar de volgende ochtend voel ik me wel topfit.

Geen cafeïne voor het slapen gaan nuttigen

Ik zou je sterk aanbevelen om voor het slapen gaan geen kopje koffie te nemen. Veel taxi chauffeurs nemen juist koffie (of energie drank) vanwege de cafeïne, dit werkt namelijk stimulerend en houd je wakker. Als je wilt slapen wil je juist tot rust komen.

Zorg voor zo min mogelijk licht in je kamer  

Als je tot rust wilt komen en lekker wilt slapen moet je ervoor zorgen dat er weinig (tot geen) licht in de kamer is. Ook kijken naar schermen (bijvoorbeeld je telefoon) kan slecht zijn voor het slapen gaan. Het licht van deze schermen verpest namelijk je biologische ritme. Mijn advies is zelfs om een uur voor het slapen al te stoppen met je telefoon. Ik kies er dan ook altijd bewust voor om hem op de vliegtuigstand te zetten.

Een goed en comfortabel bed

Klinkt heel logisch dat je een goed bed moet hebben om lekker te kunnen slapen, maar toch zie je heel vaak dat dit niet het geval is. Zelfs een slecht kussen kan voor enorm veel problemen zorgen (nekpijn of niet kunnen slapen). Ik heb daarom ook bewust gekozen voor een luxer bed en heb een boxspring gekocht. Een boxspring is een matras en een bedbodem, ideaal om lekker te slapen. Zo ook de boxspring Gustavo.

Zorg overdag voor beweging en rust vervolgens heerlijk uit

Bewegen is goed voor onze gezondheid en ook als je wilt gaan slapen, want je lichaam is dan uitgeput en wilt gaan rusten. Een halfuurtje bewegen per dag zou ik zeker aanbevelen. De overige tips die ik gegeven heb zou je echt eens moeten proberen toe te gaan passen. Probeer het een maandje uit en hou je vast aan dat ritme en je zult merken dat je veel frisser voor de dag zult komen en je beter voelt. Een boxspring kopen is iets wat je ook kunt overwegen. Voor mij heeft het geweldig uitgepakt, want ik slaap beter dan ooit tevoren.

Gerelateerde berichten
Slapen

Creëer een ergonomische werkplek voor een betere nachtrust en meer energie

1 Minuten lezen
Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor ons dagelijks functioneren. Helaas hebben veel mensen moeite om in slaap te vallen of…
Slapen

Hoe repareer je de lattenbodem van een bed?

3 Minuten lezen
Het is niet economisch om een nieuwe lattenbodem te kopen als slechts één of twee latten gebroken zijn. Er is een manier…
Slapen

Voordelen van investeren in een lattenbodem voor betere gezondheid en comfort

3 Minuten lezen
Heeft u er ooit aan gedacht om te investeren in een lattenbodem? Lattenbodems staan bekend om hun gezondheidsvoordelen en verbeterd comfort. Ze…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

223 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *