NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hoe repareer je de lattenbodem van een bed?

3 Minuten lezen

Het is niet economisch om een nieuwe lattenbodem te kopen als slechts één of twee latten gebroken zijn. Er is een manier om de gebroken latten te repareren zonder een compleet nieuw bed of lattenbodem aan te schaffen. De onderstaande instructies helpen u bij de reparatie en daarna moet u een manier vinden om uw kinderen ervan te weerhouden het bed als trampoline te gebruiken. U hebt een paar gereedschappen nodig om de klus te klaren, waaronder een mes, timmerlijm, een plamuurmes, een balkklem, een meetlint, een verstekzaag, vier houtschroeven, multiplex dat langer is dan de scheur en een boormachine. Koop je liever een gloednieuw bed als je toch tegen het reparatieproces opziet dan kan je die hier vinden: Bed bestellen bij Beddenscout24.nl.

Verwijder om te beginnen alles wat de latten van het bed blokkeert, inclusief de lakens en de matras. Gebruik een mes om de beschadigde latten door te snijden, en maak ze zo gelijkmatig mogelijk. Dit zal je doen denken aan de houthakkerslessen die je had op de universiteit!

Open daarna een fles extra sterke timmerlijm en smeer die met een plamuurmes over de randen en spleten van de gebroken latten. Duw de gebroken stukken hout tegen elkaar en de extra sterke houtlijm zorgt ervoor dat ze op hun plaats blijven.

Gebruik ten slotte een balkklem om de splitsing af te dekken en vast te zetten. Verwijder de klem van elke balk voordat u verder gaat.

Meet de afstand tussen de houten latten in het bedframe met een meetlint. Voeg 6 inch toe aan de totale meting voor het zagen van een strook multiplex. Zaag het triplex op dezelfde breedte als de latten met een verstekzaag. Boor vier gaten in het triplex met een boor, en zorg ervoor dat ze minstens 2 centimeter uit elkaar en 2 centimeter van elke rand zitten. Smeer houtlijm op het triplex alvorens het aan de latten van het bed te bevestigen. Bevestig het triplex met houtschroeven aan het bedframe en gebruik een klem om het op zijn plaats te houden. Laat het triplex een nacht liggen zodat het volledig droog en stevig is voordat u erop gaat slapen.

Als u niet houdt van het idee van een bed met houten latten, bent u niet de enige. Er zijn veel mensen op zoek naar andere opties. Dat komt meestal doordat ze meer ruimte onder het bed willen, een bed willen dat niet te veel tijd kost om in elkaar te zetten, of een bed nodig hebben dat een steviger ondersteuning biedt. Drie alternatieven zijn platformbedden, triplexbedden en touwbedden. Het is belangrijk om de voordelen van deze bedden te kennen, dus laten we er eens naar kijken.

Platform bedden

Platformbedden bestaan uit een stevige houten basis die lucht doorlaat, waardoor een lichtere sfeer in de slaapkamer ontstaat. Dit type bed is ook ruimer dan lattenbodems, waardoor er meer opbergruimte is. U kunt zelfs spullen die niet in gebruik zijn onder het bed verbergen.

Multiplex bedden

Multiplex bedden bestaan uit één massieve plaat multiplex in plaats van losse latten. Dit type bed is perfect voor wie meer steun in de rug wil tijdens het slapen. Een schuimrubberen matras past uitstekend bij een triplexbed, omdat de combinatie van het stevige triplex en het zachte schuim een ideale balans creëert. Het is alsof je in een Graham-cracker met marshmallowlaag bijt.

Touwbedden zijn een uitstekende vervanging voor lattenbodems. Deze bedden zijn opgebouwd uit touwen die een stevig en comfortabel oppervlak vormen voor de matras.

Er zijn veel doe-het-zelf-handleidingen om een touwbed te bouwen. Sommigen rijgen een lang touw door metalen lussen onder het bed. Anderen snijden het touw in stukken en slaan die aan de onderkant van het bed. Een andere mogelijkheid is om online een kant-en-klaar touwbed te kopen en het dan in elkaar te zetten. Dit is de route die ik heb genomen!

Kun je een bedframe stabiliseren?

Als je bed een beetje wiebelt, dan hoef je niet naar de meubelwinkel. De schroeven in je bed kunnen na verloop van tijd loskomen en uitwerken. Hieronder volgen enkele manieren waarop u uw bed kunt repareren.

Verbind de schroeven van het bedframe. Gebruik een inbussleutel, moersleutel of schroevendraaier om het bedframe vast te zetten. Dit moet voorkomen dat het frame gaat schudden.

Sla de verbindingen aan. De verbindingen van een bed kunnen na verloop van tijd losraken. Leg een doek over de verbindingen en sla ze voorzichtig weer op hun plaats.

Zet de verbindingen vast. Zijn de verbindingen van uw bed vastgezet met houtlijm? Zo ja, dan moet u er misschien meer lijm op smeren. Nadat u houtlijm hebt aangebracht langs de binnenrand van de afdichting, zet u deze vast. Draai de houtklem vast en laat hem de hele nacht zitten, zodat de verbinding kan drogen en vastplakken.

Plaats de middenbalk terug. Als u al enige tijd in het bed ligt, kan de dragende middenbalk verzwakt zijn. Meet de lengte van de oude middenbalk en gebruik die als referentie voor het zagen van een nieuwe.

Gerelateerde berichten
Slapen

Creëer een ergonomische werkplek voor een betere nachtrust en meer energie

1 Minuten lezen
Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor ons dagelijks functioneren. Helaas hebben veel mensen moeite om in slaap te vallen of…
Slapen

Voordelen van investeren in een lattenbodem voor betere gezondheid en comfort

3 Minuten lezen
Heeft u er ooit aan gedacht om te investeren in een lattenbodem? Lattenbodems staan bekend om hun gezondheidsvoordelen en verbeterd comfort. Ze…
Slapen

Met deze tips kun jij beter gaan slapen

2 Minuten lezen
Wil je de volgende dag goed presteren, dan kun je maar beter zorgen voor een goede nachtrust. Veel mensen in Nederland slapen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *