NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De voordelen van goed slapen

2 Minuten lezen
voordelen goed slapen

“Je moet op tijd naar bed gaan, want morgen is een belangrijke dag voor je”.
Die zin heeft je moeder vroeger vast weleens tegen je gezegd, maar wat zijn dan precies de voordelen van goed slapen? En hoe doe je dat? De boxsprings staan in Nederland bekend om hun kwaliteit. Neem een boxspring 180×200 bijvoorbeeld, heerlijk om je nachtrust in te pakken. In deze blog lees je er meer over en geef ik je een hele handige tip om nog beter te gaan slapen.

Goed functioneren

Wil je de volgende dag goed kunnen functioneren, dan is het wel aan te raden om goed te gaan slapen. Met goed slapen bedoel ik voldoende uur (zeker zes tot acht uur) en ook wil je niet constant wakker worden, want dan kun je niet goed uitrusten. Zelf voetbal ik op zondag en uiteraard wil ik dan goed voor de dag komen, daarom ga ik op zaterdagavond altijd (ruim) op tijd naar bed. Uit ervaring kan ik spreken dat ik minder presteer als ik korter slaap. Als je bijvoorbeeld maar drie uur hebt geslapen, merk je dat later op de dag wel. Je bent minder scherp en zelfs je humeur kan slechter zijn.

Een betere gezondheid

Er zijn veel redenen aan te wijzen waarom mensen slecht slapen en daarom zijn er ook veel mensen die slecht slapen. Nou is een keertje slecht slapen geen probleem, maar als je dit gedurende langere tijd doet, kun je allerlei ellende krijgen. Hart- en vaatziektes, Diabetes en Alzheimer kunnen allemaal komen door een tekort aan goede slaap. Je hersenen en je lichaam hebben slaap nodig om te kunnen functioneren en te herstellen. Dus wil je een goede gezondheid hebben, dan zou ik je adviseren om een bepaald ritme te creëren en altijd op die zelfde tijd naar bed te gaan. Vroeg naar bed en vroeg op, dan heb je ook echt een doel (taak) die dag en kun je er fris tegenaan. Ik voel me ook altijd minder lekker als ik lang heb uitgeslapen, dit komt met name omdat je ritme dat niet gewend is.

Je uiterlijk

Dat je er minder goed (of fris) uitziet als je niet goed hebt geslapen is wel bekend, denk maar aan de wallen die je hebt als je niet goed slaapt. Je ogen en je huid hebben er last van dat je minder geslapen hebt. Ook maakt je lichaam bij slecht slapen minder cortisol aan. Dit is een stresshormoon wat ervoor zorgt dat huidcollageen wordt afgebroken. Daarnaast is het zo dat je dik kunt worden als je niet goed slaapt. Als je namelijk minder dan zes uur slaapt stijgt de kans op Obesitas.

Geniet van het slapen

Persoonlijk vind ik het echt heerlijk als ik na een zware dag lekker kan gaan slapen. Goed slapen heeft dus o.a. voordelen als een betere gezondheid, uiterlijk en beter functioneren de volgende dag. En daarom vind ik slapen extreem belangrijk en wil ik dit zo goed mogelijk doen.

Om beter te kunnen slapen kocht ik daarom een boxspring en daar heb ik nooit spijt van gehad. Een boxspring is echt een heerlijk bed, met perfecte ondersteuning en ligcomfort. Ik zou je een boxspring sterk willen aanbevelen als jij beter wilt gaan slapen!

Gerelateerde berichten
Slapen

Creëer een ergonomische werkplek voor een betere nachtrust en meer energie

1 Minuten lezen
Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor ons dagelijks functioneren. Helaas hebben veel mensen moeite om in slaap te vallen of…
Slapen

Hoe repareer je de lattenbodem van een bed?

3 Minuten lezen
Het is niet economisch om een nieuwe lattenbodem te kopen als slechts één of twee latten gebroken zijn. Er is een manier…
Slapen

Voordelen van investeren in een lattenbodem voor betere gezondheid en comfort

3 Minuten lezen
Heeft u er ooit aan gedacht om te investeren in een lattenbodem? Lattenbodems staan bekend om hun gezondheidsvoordelen en verbeterd comfort. Ze…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

255 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *