NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Duurzaam wonen is meer dan alleen het milieu helpen

1 Minuten lezen

Mensen worden zich steeds bewuster van de voordelen van duurzaam wonen. Niet voor niets zijn er al meer dan 12.000 energieneutrale woningen in Nederland. In deze blog lees je waarom duurzaam wonen meer voordelen heeft dan enkel het verbeteren van het milieu. Ook de verwarmingen en haarden van Blue Solid worden duurzamer.

Geld besparen

Duurzaam leven wil eigenlijk zeggen dat je zuinig omgaat met jouw energieverbruik. Mensen die duurzaam wonen zullen daarom niet alleen het milieu helpen, maar ook geld besparen. Lager energiegebruik betekent vanzelfsprekend lagere energiekosten. De energie in duurzame woningen wordt vaak ook zelf opgewekt. Energieneutrale woningen wekken zelf evenveel energie op dan ze verbruiken. Deze woningen doen dit bijvoorbeeld aan de hand van zonne-energie van de zonnepanelen op hun dak. Het laten installeren van zonnepanelen is een aantrekkelijke investering, omdat je hiermee op de lange termijn veel geld kunt besparen.

Investeren in duurzaamheid of kiezen voor een duurzamere levensstijl

Wil je duurzamer gaan leven dan heb je de keuze tussen twee opties. De eerste is om te gaan investeren in de duurzaamheid van jouw woning. De tweede optie is om jouw levensstijl drastisch te veranderen en daardoor minder energie te verspillen. Als je gaat investeren zou je kunnen kiezen voor zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie van jouw woning. Je levensstijl aanpassen houdt in dat je bijvoorbeeld korter gaat douchen, het afval gaat scheiden, je elektrische apparaten minder en minder gebruiken en zo zijn er nog vele voorbeelden te benoemen. 

Uiteraard goed voor milieu

Duurzaam wonen blijft een milieukwestie, ondanks dat je in een duurzaam huis comfortabel kunt wonen en er flink geld kunt besparen. Het milieu is toe aan verbetering, want het gedrag van de mens heeft invloed op de klimaatverandering. Een cv-ketel op gas zorgt voor veel CO2-uitstoot en zou kunnen worden vervangen door een warmtepomp. Een warmtepomp is een milieuvriendelijkere optie. Wij mensen hebben de verplichting om allemaal ons steentje bij te dragen en zodoende het milieu te verbeteren.

Gerelateerde berichten
Huis

Frituur schoonmaken: een totale reiniging voor hygiƫne

2 Minuten lezen
Frituren zijn de trots van menig keuken, maar regelmatig onderhoud is essentieel om de kwaliteit van de gerechten te waarborgen en de…
Huis

Onderhoud aan de buitenkant van het huis

2 Minuten lezen
Bij heel veel mensen kan het huis van de buitenkant wel wat onderhoud gebruiken. We snappen ook wel dat het onderhouden van…
Huis

Optimaliseer je woning in 2020

1 Minuten lezen
Aan je huis kan nog meer gebeuren dan je denkt. Als je eens kritisch naar je huis kijk, zijn er altijd dingen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *