NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Onderhoud aan de buitenkant van het huis

2 Minuten lezen

Bij heel veel mensen kan het huis van de buitenkant wel wat onderhoud gebruiken. We snappen ook wel dat het onderhouden van de buitenkant van je huis niet zo een twee drie gedaan is. Maar het is wel belangrijk voor de uitstraling van het huis, de waarde van je huis en jouw leefgenot. Daarom laten we je in dit artikel weten wat er allemaal nodig is voor goed onderhoud van de buitenkant van het huis.

Je huis schilderen

Om je huis goed te onderhouden moet het schilderwerk aan de buitenkant van je huis om de 5 tot 8 jaar opnieuw gedaan worden. Dit is belangrijk voor de uitstraling van je woning en het zal lekkages voorkomen. Je kan dit laten doen door Schilder IJsselstein. Ook heeft het schilderwerk invloed op de waarde van je woning. Het belangrijkste is dat je de kozijnen en houten oppervlaktes schildert. maar wanneer je de stenen van je huis ook geschilderd heb, moet je dit natuurlijk ook bijhouden.

Je huis schilderen is een flinke klus, wat veel tijd kost. Daarbij zijn sommige plekken in van je huis heel lastig te bereiken. Daarom kan het een verstandige keuze zijn om het schilderen van de buitenkant van je huis uit te besteden. In dit geval kan je het beste alles in een keer laten doen, om geld te besparen. Maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen. Wanneer je dit doet, begin je eerst met de huidige verflaag van het hout af te schuren. Daarna is het zaak om het hout schoon te maken en te ontvetten. Vervolgens verf je eerst een grondlaag en daarna kan je de echte verf gaan schilderen.

Onderhoud van je dak

Het dak heeft over het algemeen maar weinig onderhoud nodig. Het enige echt belangrijke wat je af en toe moet doen is controleren of alle dakpannen nog recht en vast liggen. Als dit bijvoorbeeld na een hevige storm niet meer zo is, laat het dan maken door een dakdekker. Desnoods kan je een verhuislift huren Den Haag om makkelijker materialen en gereedschap het dak op te krijgen. Voor de rest is het enige onderhoud wat je kunt doen, je dakpannen schoonmaken van mos.

De dakgoot

De dakgoot vergt wel wat onderhoud. Check regelmatig of de dakgoot niet verstopt raakt door bladeren, takjes, mos en vogelpoep. Wanneer de dakgoot wel vol zit moet je hem helemaal schoonmaken. Als je dit nooit doet gaat de regenpijp verstopt zitten, en dan krijg je lekkages. Daarnaast is een dakgoot met vuil er in ook zeer kwetsbaar voor verzuurde bladeren en zure regen.

Onderhoud aan de gevel

Er is bijna nooit noodzaak om de gevel of het metselwerk te onderhouden. Maar toch kan je er wel voor kiezen om je gevel bijvoorbeeld te reinigen zodat het er beter uitziet en je huis niet daalt in waarde. Wanneer je last hebt van vocht op de buitengevel, kan je deze laten impregneren. Dan komt er een laag over de gevel heen die er voor zorgt dat er geen vocht meer op de gevel blijft.

Dit is alles wat je moet weten om je woning aan de buitenkant goed te onderhouden.

Gerelateerde berichten
Huis

Frituur schoonmaken: een totale reiniging voor hygiëne

2 Minuten lezen
Frituren zijn de trots van menig keuken, maar regelmatig onderhoud is essentieel om de kwaliteit van de gerechten te waarborgen en de…
Huis

Duurzaam wonen is meer dan alleen het milieu helpen

1 Minuten lezen
Mensen worden zich steeds bewuster van de voordelen van duurzaam wonen. Niet voor niets zijn er al meer dan 12.000 energieneutrale woningen…
Huis

Optimaliseer je woning in 2020

1 Minuten lezen
Aan je huis kan nog meer gebeuren dan je denkt. Als je eens kritisch naar je huis kijk, zijn er altijd dingen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

52 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *