NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe je de woonkamer winterklaar kunt maken met een haard

2 Minuten lezen

Het wordt steeds kouder en de dagen worden donkerder. Hierdoor krijgen we meer en meer de neiging om lekker binnen te zitten en om het gezelliger te maken in huis. Zit je er al een tijdje over na te denken om een haard aan te schaffen? Dan is het nu de tijd om daar echt eens voor te gaan! Door te kiezen voor een fijne soort haard maak je de woonkamer heerlijk knus voor de koude winterdagen. We delen in dit artikel enkele voordelen van het hebben van een haard en geven je ook informatie over de verschillende soorten openhaarden. 

Een huiselijke sfeer

Een van de meest voorkomende redenen om een haard aan te schaffen is omdat het veel gezelligheid met zich mee brengt. Door het vuur dat knispert en de warmte die wordt uitgestraald krijgt de woonkamer of de zithoek een fijne huiselijke touch. Hier kan je een salontafel met lades voor gebruiken. Dit is natuurlijk precies waar je tijdens de koude dagen naar verlangt. Daarnaast is er tegenwoordig een haard verkrijgbaar voor zowat elk type woning. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een mooie haard van. Je kunt online erg veel inspiratie op doen en kijken naar de verschillende haarden in showrooms. 

De waarde van je woning verhogen

Een ander voordeel dat een haard met zich meebrengt is dat het de waarde van je woning enorm verhoogt. Het is namelijk een fijne toevoeging aan een bepaalde ruimte en daar worden mensen enthousiast van. Een haard is dus niet alleen fijn voor nu maar is ook nog eens een goede investering in de toekomst.

Een houtkachel voor sfeer

Wanneer we kijken naar de verschillende soorten haarden dan is een houtkachel een van de meest voorkomende. Een houtkachel heeft een erg authentieke uitstraling en kan daarnaast een hele ruimte opwarmen zonder dat dit al te veel moeite kost. Hierdoor bespaar je op de lange termijn erg veel kosten voor energie. Ook is hout een erg goedkope vorm van brandstof, je kunt het zelf hakken of in blokken kopen. 

Een gashaard

Wat zo fijn is aan een gashaard is dat deze minder onderhoud nodig heeft dan een houtkachel. Je hoeft deze bijna nooit schoon te maken en je hebt geen last van as dat rond vliegt. Ook hoef je niet elke keer nieuw hout te kopen. Je hoeft niet bang te zijn dat de vlammen van een gashaard er nep uitzien omdat deze vlammen juist net zo sfeervol zijn als die van een houthaard. 

Een moderne haard

Als laatste is er dan nog de elektrische haard. Hierbij hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te stoppen en op de afstandsbediening de juiste knoppen in te drukken. Dit is de meest ideale optie wanneer je niet teveel aandacht wilt besteden aan het onderhouden van de haard. Zulk soort haarden zijn vaak perfect voor in een modern design. 

Door bovenstaande tips en informatie te gebruiken kun je de woonkamer snel winterklaar maken met een open haard. Ideaal dus!

Gerelateerde berichten
Interieur

System Flex

2 Minuten lezen
System Flex biedt een uitgebreid scala aan flexibele oplossingen voor diverse ruimte-indelingen. Of je nu op zoek bent naar modulaire wanden, plafondsystemen…
Interieur

De klok is overal terug te vinden

2 Minuten lezen
De tijd is een belangrijk onderdeel van ons leven. Soms lijkt het wel alsof er steeds minder tijd beschikbaar is, omdat we…
Interieur

Bloemen tips en adviezen van de online bloemist

3 Minuten lezen
Wil jij een mooie bos bloemen bestellen voor een speciale gelegenheid? Dan zijn er heel veel mogelijkheden. Online kun je bij de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *