NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Ultimaker 3D printer als lesmateriaal

2 Minuten lezen
3d hand


Op school met een Ultimaker 3D printer als lesmateriaal werken is steeds gebruikelijker. De printer is bijvoorbeeld geschikt voor opdrachten op het gebied van productie. Het is leuk om deze kant van het 3D printen te ontdekken. Terwijl het ook zo is dat er goed mee ontworpen kan worden. Opleidingen op het gebied van design of vernieuwing zijn daarom ook gebaat bij het werken met deze printers. De 3D printers brengen allerlei nieuwe ontwerptools aan het licht. Zo wordt het dus al snel een stuk leuker om ermee aan de slag te gaan als student.

Alle soorten idee├źn uitwerken
het leuke aan het gebruik van de Ultimaker als lesmateriaal is dat er van alles mee mogelijk is. Er is bijvoorbeeld ook met verschillende soorten filament in te werken. Het gebruik van materiaal maakt een groot verschil in de uitwerking van projecten. Daar zijn dus ook goede lessen uit te trekken in de praktijk. Het werken met 3D printers kan daarvoor van grote waarde zijn. Zeker ook omdat er meer en meer mogelijk is op het gebied van werken met de zogenaamde engineering materialen. Dit is een nieuwe ontwikkeling die het nog aantrekkelijker maakt. Dit is van grote waarde.

Opleidingen in design
Met de Ultimaker als lesmateriaal aan de slag gaan is een goede optie wanneer het opleidingen in ontwerp betreft. De 3D printer die voldoet aan alle moderne wensen en eisen is natuurlijk perfect geschikt voor dit soort opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan technieken zoals rapid prototyping en dual extrusion. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om aan de slag te gaan met allerlei soorten complexe ontwerpen. Dit betekent dat je dus ook de mogelijkheden om de grenzen op te zoeken kan bieden. Dit is goed voor de ontwikkeling van de studenten. Daar gaat het natuurlijk wel ook om hierbij.

Op een nieuwe manier werken
Een Ultimaker als lesmateriaal gebruiken is ook een manier om te zorgen dat er professioneler wordt gewerkt. Het is natuurlijk wel van groot belang dat de opleiding aansluit op wat de maatschappij van jonge studenten vraagt. In dat opzicht is het juist belangrijk om te zorgen dat er voldoende mogelijkheden worden geboden om met de 3D printer aan de slag te gaan. Het is altijd slim om te onderzoeken op wat voor manier de printer kan bijdragen aan betere lessen. Dit kan natuurlijk om allerlei methoden gaan. Daarom is het werken met Ultimaker altijd een optie.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *