NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Met welke ingrepen kan je een huis direct verduurzamen?

2 Minuten lezen

Verduurzamen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden, en in de komende jaren zal het ook alleen nog maar belangrijker worden. Het is nu ook de tijd dat steeds meer mensen naar hun eigen huis gaan kijken en zichzelf afvragen hoe ze duurzamer kunnen leven. Daarom gaan wij in dit artikel in op 4 ingrepen die je direct kunt doen om je huis snel te verduurzamen. Met hulp van VvE beheerder Amstelveen kan je meerdere huizen tegelijk beheren en duurzamer maken.

Zonne energie

Een zeer voor de hand liggende manier van verduurzamen is door het zelf groene energie opwekken via zonnepanelen. Hierdoor kan je zelf je huis van stroom en warmte voorzien met zonne energie. Om zo veel mogelijk energie uit je zonnepanelen te halen is het belangrijk om ze op het zuiden te leggen met een hellingshoek van rond de 35 graden. Als je zoveel zonne energie opwekt dat je over hebt, kun je dit terug verkopen aan je energieleverancier tegen een vaste prijs. Helaas is het met zonnepanelen nog niet echt mogelijk om het hele jaar door van zonne energie te leven. Een andere manier om gebruik te maken van zonne energie is door water warm te maken door middel van een zonneboiler.

Een warmtepomp

Ook kan je op een groene manier warmte opwekken uit de grond of uit de lucht. Een warmtepomp haalt namelijk warmte uit de buitenlucht of uit grondwater om hiermee het gehele huis van warmte voorzien. Maar een warmtepomp is helaas nog niet sterk genoeg om dit altijd te kunnen doen. Daarom moet je een warmtepomp plaatsen in combinatie met een CV ketel niet ter vervanging van een CV ketel. Wel kan je door een warmtepomp dus direct verduurzamen.

Isoleren van het dak

Het isoleren van het dak is een van de ingrepen die het meeste effect heeft qua isolatie en het snelste terug te verdienen is. Wanneer je geen dakisolatie hebt verlies je ontzettend veel opstijgende warmte door het dak. ook komt er ontzettend veel kou binnen door de dunne dakbedekking en kieren in het dak. Bij het isoleren van je dak worden er isolatieplaten van steenwol of glaswol, of een duurzamere variant zoals houtvezels tussen de draagbalken gemonteerd. Daarna wordt het isolatiemateriaal weggewerkt met gipsplaten en isolatiestrips. Hierdoor hou je veel meer warmte binnen en merk je een heel groot verschil in de warmte op zolder, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken.

Isoleren van de muren

Wanneer jouw woning na 1920 i s gebouwd heb je een grote kans dat er een spouwmuur in zit. Dit is een open ruimte tussen je buitenmuur en je binnenmuur. In deze ruimte kan er van buitenaf isolatiemateriaal gespoten worden. Dit is een heel gemakkelijke ingreep die weinig tijd kost en geen rommel geeft. maar het is wel een van de beste manieren om je woning te isoleren omdat je hiermee in je hele woning warmte binnenhoudt. Dus als jij makkelijk en direct wil verduurzamen raden we je aan om te kijken of je jouw muren kan laten isoleren met spouwmuurisolatie.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. We hopen dat je door dit artikel je huis (verder) gaat verduurzamen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Tips om de duurzaamheid van je woning te vergroten

2 Minuten lezen
Een duurzame woning is niet alleen goed voor het milieu, het is ook enorm fijn om in te wonen. Niet voor niets…
Besparen

Tips om geld te besparen op je meubels

1 Minuten lezen
Moet je weer nieuwe meubels, zoals tafels, kopen? Lees dan eerst dit artikel voordat je nieuwe meubels aan gaat schaffen. Meubels en…
Besparen

Providers vergelijken en geld besparen

1 Minuten lezen
Er zijn overal zat providers voor te vinden: telefonie, energie en internet voor thuisgebruik of op de zaak of mobiel. Als je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *