NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Tuin onderhouden voor mensen met weinig tijd

3 Minuten lezen
tuin onderhoud weinig tijd

De tuin is iets waar veel mensen van kunnen genieten. Lekker buiten luieren in de tuin is een leuk tijdverdrijf voor menig iemand. Daarnaast zijn veel tuinliefhebbers helemaal weg van klussen in de tuin en tuinieren. Anderen zitten wel graag in de tuin, maar hebben weinig tijd om het te onderhouden. Er kan veel tijd in gaan zitten als je alles netjes wilt houden. Het snoeien van de planten, het kortwieken van de bomen, het planten van nieuwe bloemen, het water geven, grasmaaien en controleren op ongedierte moeten allemaal met enige regelmaat gedaan worden.

Hier zullen we een aantal manieren geven waarop jij met weinig tijd toch een mooie tuin voor elkaar krijgt. Ook wil je dat je huis veilig is. Voor een maximale beveiliging voor jouw budget ga je naar een slotenmaker. Met deze sloten diensten voor je woning krijg je al het advies wat je nodig hebt om een goed beveiligde woning te krijgen. Met het professionele advies van de slotenmaker zorg je ervoor dat je met een gerust hart de deur uit stapt.

Houd het simpel

Het eerste wat we kunnen zeggen is ‘houd het simpel’. Alle objecten, planten en bloemen die je in je tuin wilt hebben allemaal onderhoud nodig. Door bijvoorbeeld niet te veel gekke patronen in de oppervlakten aan te brengen is het overzichtelijk. Richt de tuin zo in, dat er vlakken ontstaan. Dit betekent dat je makkelijker het grasmaait, de planten water geeft en nog wat ruimte overhoudt. Bovendien hoef je niet alles vol te zetten. Een tuin kan ook heel mooi zijn zonder alle tuinmeubels, speeltoestellen, versieringen en plantenbakken.

Betegeling of natuur?

De grote vraag voor tuinhouders is of je liever tegels hebt of voor de natuur kiest. Betegeling is doorgaans de makkelijk onderhouden variant, maar een tuin vol natuur geeft vaak meer geur en kleur. Bij een betegelde tuin moet je wel goed opletten dat er geen schade ontstaat op de lange termijn. Hierbij moet je denken aan bepaalde onkruiden die tussen de tegels willen groeien of bijvoorbeeld dat het grondwater nergens heen kan waardoor je rekening moet houden met hevige neerslag.

Als je kiest voor de natuur geldt het advies ‘houd het simpel’ om de tijd wat je kwijt bent aan het onderhoud in te perken. Een voordeel van een tuin vol met planten en bloemen is dat het vaak mooier oogt en frisser ruikt. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk. Een betegelde tuin daarentegen leent zich beter voor bijeenkomsten en andere recreationele aangelegenheden zoals het houden van een barbecue. Dit is ten eerste beter voor de brandveiligheid, maar ook omdat veel mensen in de tuin het gras kunnen beschadigen.

Kunstgras als alternatief

Wil je wel groen in je tuin, maar niet het grasmaaien? Dan is kunstgras een goed alternatief. Met deze duurzame investering heb je geen omkijken naar het onderhoud. Je hoeft geen rekening te houden met het geven van water en je hoeft het niet bij te houden met de grasmaaier. Bovendien wordt het gemaakt van slijtvast materiaal zodat het na jaren nog gaaf blijft. Kunstgras vind je in verschillende prijsklassen. Uiteraard zijn de goedkopere varianten van mindere kwaliteit en zullen minder lang mooi blijven. Ook is het goed om te controleren wat de prestatie is van het kunstgras. De zachtheid en het type kunststof is hierbij van belang.

Kunstgras is het beste om het te laten leggen. Je hebt ervaring nodig om hiermee om te gaan. Het aanleggen zelf is niet waar de moeilijkheid in ligt, maar eerder dat je rekening moet houden met de waterafvoer en de ondergrond.

Iemand inzetten om de tuin te onderhouden

Het makkelijkste is natuurlijk om een hovenier in te zetten om de tuin te onderhouden. Niet iedereen heeft deze optie omdat het kosten met zich meebrengt. Toch kun je met een rekensom erachter komen hoe aantrekkelijk deze optie is. Als je bijvoorbeeld de tijd omrekent die je kwijt bent aan het onderhouden aan de tuin en deze wegzet tegen de kosten van een hovenier kun je nog verbazingwekkend goedkoop uitkomen.

Bovendien haal je hiermee een specialist in huis met veel werkervaring. Zo kun je zelf nog wat leren om je eigen tuin te onderhouden. Vraag bijvoorbeeld naar advies over hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken.

Gerelateerde berichten
Tuin

Waar kun je een terrasoverkapping voor gebruiken?

2 Minuten lezen
Lekker je eigen terrasoverkapping in de tuin. Maar je kunt een overkapping veranda voor verschillende doeleinden worden gebruikt. In dit artikel beschrijven wij enkele…
Tuin

De Wit Hekwerk is de specialist in hekwerken

1 Minuten lezen
Als u opzoek bent naar een professioneel hekwerk voor uw woning dan is De Wit Hekwerk de specialist die u zoekt. Want…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

246 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *