NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Tips om je huis verkoopklaar te maken

2 Minuten lezen
woonkamer huis verkoopklaar

Yes! Je hebt een nieuw huis gevonden! Nu je oude huis nog zien te verkopen. Maar is je woning daar eigenlijk al wel klaar voor? In dit artikel geven wij een aantal handige tips die jou gaan helpen om je huis verkoopklaar te maken. Zo vergroot jij namelijk de kans op het vinden van een snelle koper en kun je eerder genieten van je eigen nieuwe plekje.

Plan een klus weekend in 

Wees jezelf ervan bewust dat een potentiële koper erg op de kleine details zal letten. Ga daarom systematisch alle ruimtes van het huis door en repareer elke kapotte plint, loszittende armleuning en krakende deur. Dit klinkt misschien als een tijdrovend werkje maar als je hier een weekend voor uittrekt zul je zien dat het zo gebeurd is! Zorg er wel voor dat je alle benodigde gereedschappen van te voren hebt aangeschaft zodat je hier tijdens het repareren niet over hoeft na te denken. 

Ga voor een grote schoonmaak

Wanneer je huis er schoon uitziet zal dit een verzorgde indruk achter laten. Dit zal potentiële kopers het idee geven dat je woning ook goed onderhouden is en dat is wat veel mensen willen, een goed onderhouden huis. Haal hier je voordeel uit en zorg ervoor dat alles er spik en span uitziet wanneer de eerste kijkers de drempel overstappen. Schrob de vloer, stofzuig de grote stoelen, ontkalk de badkamer en haal de vlekken uit de vloer. Heb je hulp nodig bij het schoonmaken van je pand? Schakel BMND in.

Wil je echt zeker zijn dat je gehele woning er sprankelend uit zien? Overweeg dan om een schoonmaakbedrijf in te huren dat ook de schoorsteen of ramen op hogere verdiepingen mee kan pakken. Zo maakt jouw woning zeker een goede eerste indruk. 

Maak je huis aantrekkelijk

In sommige gevallen is het houden van een grote schoonmaak niet voldoende om je woning van een frisse uitstraling te voorzien. Heb je echt alles uit de kast gehaald en voelt het nog steed alsof er iets mist? Overweeg in dat geval om de muren en kozijnen een nieuw likje verf te geven. Ga het liefste voor neutrale kleuren omdat deze minder smaakgevoelig zijn. Ook is het aan te raden om voor lichte kleuren te kiezen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je huis er lichter en ruimtelijker uitziet. 

Haal persoonlijke spullen weg

Iemand die jouw huis komt bezichtigen zal vooral de ruimtes willen zien en de sfeer willen voelen. Door onnodige en persoonlijke spullen zoals foto’s, knutselwerkjes van de kinderen en bergen kranten en tijdschriften te laten liggen komt een kamer al snel rommelig over en dit kan benauwend werken. Haal deze spullen daarom weg zodat mensen de ruimtes goed kunnen zien en niet het idee krijgen dat ze door het huis van iemand anders lopen. Je wilt juist dat potentiële kopers zichzelf in jullie woning zien wonen.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuw huis gaat kopen

2 Minuten lezen
Eindelijk heb je dan het huis gevonden waar je je hele leven al van droomt! Nu is er natuurlijk maar een gedachte…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *