NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuw huis gaat kopen

2 Minuten lezen
maquette met sleutels en contract

Eindelijk heb je dan het huis gevonden waar je je hele leven al van droomt! Nu is er natuurlijk maar een gedachte die door je hoofd spookt: “Deze woning moet ik zo snel mogelijk hebben”. Maar pas op. Trap niet in goede verkooppraatjes en zeg niet te snel ja. Onderstaande tips zullen je helpen met het maken van een goedoverwoge keuze als het gaat om het kopen van een nieuwe woning. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt van je enthousiaste keuzes. Zorg ook voor een goede verhuizer in de buurt!

Ga vaker dan een keer kijken

Een veelgemaakte fout op de huizenmarkt is dat mensen niet vaker dan een keer gaan kijken. Doordat je bij een eerste bezichtiging vaak dingen over het hoofd ziet wordt het echter aangeraden om zeker een 2e en misschien zelfs 3e bezichtiging in te plannen. Helaas kan het zo zijn dat er voor meerdere bezichtigingen geen tijd is en dat er wordt verlangt dat er snel een knoop wordt doorgehakt. In dat geval is het belangrijk om je verstand er bij te houden en de zaken goed op een rijtje te zetten. 

Weet je van tevoren al dat een 2e bezichtiging er niet in zit? Neem dan tijdens de eerste bezichtiging iemand met een kritische blik mee. Zo creëer je voor jezelf de mogelijkheid om met iemand te overleggen en zie je meer dan wanneer je in je eentje gaat. 

Laat een bouwkundige keuring doen

Hoewel een bouwkundige keuring vaak tijd en geld kost wordt dit toch altijd aangeraden. Het is namelijk belangrijk om zeker te weten wat de staat van het huis is voordat je ja zegt tegen de koop. Ook is het altijd verstandig om de juridische staat van het huis te laten nakijken. Zo voorkom je onverwachte verrassingen, ook bij het laten maken van een maquette.

Onderhandel

Een goede onderhandeling kan je veel geld schelen en wordt daarom zeer aangeraden. Het is echter wel een vak apart en niet iedereen is hiertoe in staat. Is onderhandelen niet je sterkste kwaliteit en voel je je hier niet prettig bij? Overweeg dan om je te laten helpen door een aankoopmakelaar of schakel de hulp van een familielid of vriend in. 

Praat op tijd met een hypotheekadviseur

Voordat je besluit te gaan bieden op een huis zul je een persoonlijk hypotheekadvies nodig hebben. Zo weet je namelijk zeker wat je maximale hypotheek is, iets dat nodig is voor je onderhandeling. Doe je dit niet en kom je er later achter dat je niet het juiste vermogen tot je beschikking hebt dan loop je het risico dat de koop van het huis op het laatste moment moet worden geannuleerd.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Tips om je huis verkoopklaar te maken

2 Minuten lezen
Yes! Je hebt een nieuw huis gevonden! Nu je oude huis nog zien te verkopen. Maar is je woning daar eigenlijk al…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *